Menu Close

HEMOFARM DONIRAO MEDICINSKU OPREMU UKC-u TUZLA..

Univerzitetski klinički centar Tuzla danas je postao bogatiji za tri monitora za praćenje stanja pacijenata koje je kliničkom centru donirala Kompanija Hemofarm Štada.

Riječ je o najkvalitetnijoj medicinskoj opremi njemačkog proizvođača Dreger koja se koristi u kliničkim centrima i bolnicama. „Radi se o tri monitora vrhunske kvalitete, njemačkog proizvođača Dreger, to je zadnja riječ tehnike. Ja se u ime Kliničkog centra Tuzla zahvaljujem na ovoj vrijednoj donaciji koja će u svakom slučaju nama poslužiti u intenzivnoj njezi“, izjavio je Vahid Jusufović, direktor UKC –a Tuzla.

U okviru pomenute donacije 30 medicinskih monitora u vrijednosti od 150 000 KM obezbjeđeno je kao pomoć za zdravstvene centre u BiH, po 15 za svaki entitet. „Želimo ovim putem da podržimo zdravstveni sistem, jer zdravstveni sistem više nego ikada sada ima potrebu za aparatima i opremom koja je skupa i teška je za nabaviti“, kazala je Teodora Pašić, direktorica predstavništva Hemofarma u Sarajevu.

Hemofar je svoju ponudu o domaciji monitora za praćenje vitalnih funkcija na adresu resornog ministarstva uputio prije svega 20 – tak dana, a monitori su već danas stigli na adresu UKC –a Tuzla. „Ja bih voljela da se zahvalim firmi Hemofarm na ovoj zaista vrijednoj donaciji, s obzirom na to da i sa koronom i bez korone ovakvi aparati, ovakve kvalitete jako dobro dođu za rad sa pacijentima i za bolje zdravstvene usluge našim osiguranicima na TK“, izjavila je Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK. Osim u Tuzlu, Hemofarm je monitore za praćenje vitalnih funkcija pacijenata donirao kantonalnim bolnicama u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Bihaću.

Izvor: rtvslon.ba

Vezani članci