Menu Close

HADŽIKADIĆ: Država ima sve više para, građani sve manje. VRIJEME JE ZA ULICU!

Osim onih privilegovanih, koji sebi izglasaju povećanje plate pa onda, kao fol, obećaju da će dati taj višak onima kojima je pomoć potrebna. Gorivo, hrana, usluge, ama skoro baš sve je poskupjelo. Puno. Sve je otišlo gore. Osim penzija, invalidnina, plata “običnih” građana. Gdje god odem, ljudi se žale što se niko ne žali. Onako javno. Frizeri, mali privrednici, penzioneri, taksisti. Svima je dosta.

Čak je i jedna politička opcija zaprijetila da će “izvesti ljude na ulicu” ako vlada ne uradi nešto uskoro. Ali nije vrijeme uslova. Vlada ne radi svoj posao. Većina u Parlamentarnoj skupštini BiH, Parlamentu FBiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske ne radi ništa da građanima plaća život. Na njih se više ne može čekati.

Vrijeme je za ulicu. Protest. Ali ne kao politički skup, nego kao prilika za građane da kažu šta misle. Mi smo spremni organizovati protest, ali da se on održi bez stranačkih obilježja i sa govornicima koji bi došli “iz reda građana”. Radnici, studenti, penzioneri, demobilisani borci, rudari. Šta mislite?

(Izvor: Facebook)

Vezani članci