Menu Close

EVO KAKO DA VAM SENDVIČ OSTANE SVJEŽ I UKUSAN..

Mnogima je sendvič najlakša opcija kada je u pitanju užina van kuće, jer možemo da ga pojedemo na poslu ili školi.

Ipak, loša stvar je to što se brzo usiši i izgubi ukus, bez obzira na sastojke ili posudu u koju ste ga stavili. Srećom, postoje određeni trikovi koji garantuju da će hljeb ostati hrskav i svjež, bez obzira koliko sati je prošlo od pripreme.

Obavezno stavite premaz: Dobar premaz je jedan od zaslužnijih stvari uz pomoću čega sendvič ostaje mekan i svjež. Premaz razdvaja hljeb i ostale sastojke, i sprečava da vlaga dopre do hljeba. Možete da izaberete razne mazalice, sve zavisno šta volite.

Sastojke za sendvič stavite u odvojenu posudu

Jednako dobra ideja je da sastojke za sendvič stavite u posudu sa hranom odvojeno od hljeba. Dakle, kada se nalazite u kancelariji, možete na licu mjesta da sastavite sendvič, kako bi on bio sendvičšto svježiji. Djeca će biti oduševljena ovom idejom, koja će cijeli proces videti kao zabavu, zbog čega će vjerovatno pojesti svu hranu koju ste spakovali.

Izaberite pravi hljeb: Umjesto tost hljeba, koji se obično lako pohuje, odaberite klasičan bijeli, baget, lepinu ili tortilju.Ako želite tost, ispecite ga: Ako svakako želite da pravite sendvič od tost hljeba, ispecite ga! Možda neće izdržati do podne, ali pečenje će isušiti hljeb, tako da neće upiti previše vlage tokom dana.

Izbjegavajte da dodajete sastojke koji sadrže dosta vlage: Paradajz je, na primjer, jedan od onih sastojaka koji će sigurno doprinjeti da sendvič izgubi svežinu. Ako želite da dodate sastojke poput omleta ili prženog suhog mesa savjetovali bismo vam da ih pustite da se ohlade prije pravljenja sendviča.

Vezani članci