Menu Close

EVO KAKO DA SPRIJEČITE PERUT I OPADANJE KOSE UZ PRIRODNE PREPARATE..

Prethodnih mjeseci vremenske prilike nisu išle u prilog našoj kosi. Na nju su loše uticali vjetar, smog i hladnoća. Ukoliko smatrate da će s proljeća ona biti pošteđena, varate se.

Uskoro na scenu stupaju pojačani sunčevi zraci, što takođe nepovoljno utiče na vlasi. Zato je važno da kosu osvježimo, nahranimo i pripremimo za sve ono što slijedi. Za to su najbolji prirodni preparati. Da biste znali koji da odaberete, evo kratkog vodiča:

Na primjer, kantarion pozitivno djeluje na kožu glave, reguliše lučenje masnoće, a ako ga pomiješate sa maslinovim uljem spriječićete opadanje kose. Ako je već sklona opadanju, isprobajte čičkovo ulje koje jača korijen.

Ono, ujedno, umiruje iritiranu kožu glave, uklanja perut, regeneriše ispucale vrhove, podstiče cirkulaciju i revitalizaciju kože glave.

Protiv peruti borite se i uz pomoć obloga od ulja divlje ruže. Ovo ulje ima blagu pe-ha vrijednost zbog čega je idealno za njegu suhe i hemijski oštećene kose. Suhe vrhove oporavićete i uz pomoć ulja od sjemenki grožđa, koje je bogato vitaminom E i podstiče cirkulaciju.

Istovremeno, uljem ruzmarina njegujte masne vlasi, pišu Novosti.rs.

Ricinusovo ulje regeneriše kožu glave, djeluje umirujuće, kosi i koži obezbjeđuje vlažnost. Vjeruje se da, kada ga redovno utrljavate, možete da podstaknete rast novih vlasi.

Ulje lavande pak koristite ako ste primjetili bilo kakav poremećaj vezan za kožu i kosu.

Vezani članci