Menu Close

EVO KAKO DA SE RIJEŠITE KOMEDONA I MILIJA PRIRODNIM PUTEM..

Male, bijele bubuljice na koži su komedoni, zapušene pore, skrivene ispod tankog sloja kože. Obično su mali i bezbolni, ali mogu da se upale i pretvore u akne. Ovaj problem se obično javlja kod pušača i osoba sa masnom kožom. Mogu nastati i usljed hormonskog disbalansa, ali i zbog loše i neadekvatne higijene kože lica.

Kako se riješiti komedona? Ne pokušavajte da ih istisnete jer ćete napraviti još veći problem: nećete uspjeti da ih se riješite, a pritom ćete oštetiti kožu. S obzirom da je riječ o zatvorenim porama, korisno je raditi hemijski piling. Za tako nešto ipak morate posjetiti kozmetičara. Veoma je važno da uvijek i u svim prilikama koristite kremu za sunčanje kako biste što je više moguće zaštitili svoju kožu.

Pokušajte i sa voćnim pilingom kože.

Potrebno vam je: Sok od 1 limuna; 1 supena kašika sode bikarbone. Lice detaljno očistite (može i alkoholom), a zatim nanesite sm,esu koju ste dobili kombinovanjem soka od limuna i sode bikarbone. Ostavite smjesu na licu da stoji oko 5 minuta. Zatim lagano, kružnim pokretima prelazite po koži lica, praveći piling. Umijte se mlakom vodom i namažite lice odgovarajućom kremom. Ovaj postupak ponavljajte 2 puta sedmično i sve nečistoće sa kože, uključujući i komedone i milije, će nestati. Ukoliko imate izuzetno osjetljivu kožu lica, posavjetujte se sa kozmetičarima.

Vezani članci