Menu Close

Eliminirajte otpad i toksine iz probave ovim namirnicama..

Toksini se nalaze posvuda i mogu uzrokovati niz zdravstvenih poremećaja i tegoba. Vrlo je važno s vremena na vrijeme detoksicirati tijelo i potaknuti eliminaciju otpada iz probavnog sustava. Srećom, postoje namirnice koje će vam u tome pomoći.

Artičoke

Artičoke su jako dobar izvor silimarina, moćnog antioksidanta koji smanjuje razinu slobodnih radikala i ublažava oštećenja uzrokovana izlaganjem toksinima.

Đumbir

Đumbir ubrzava metabolizam i potiče eliminaciju otpada iz probavnog sustava. Nedavna istraživanja su pokazala da đumbir pomaže u regulaciju apetita i smanjuje rizik od nastanka probavnih smetnji.

Avokado

Odličan je izvor vlakana koji su neophodni za pravilan rad probavnog sustava, čišćenje crijeva i prevenciju probavnih smetnji.

Cikla

Cikla je jedna od najboljih namirnica za detoksikaciju. Odličan je izvor antioksidanata, vitamina i minerala, uključujući cink, željezo, magnezij i kalcij.

Ananas

Ananas je jako dobar izvor bromelaina, moćno probavnog enzima koji je odličan za čišćenje crijeva i eliminaciju štetnih bakterija iz probave.

Komorač

Ova biljka slatkastog okusa je odličan izvor vlakana koji čiste crijeva i potiču rad probavnog sustava. Osim toga, komorač može poboljšati kvalitetu spavanja, koncentraciju i pamćenje.

Jabuke

Jako su dobar izvor topivih vlakana koji potiču eliminaciju otpada i metala iz organizma. Jabuke su jako dobre za prevenciju probavnih smetnji, kao što su zatvor, nadutost i plinovi.

Cimet

Cimet je jako dobar izvor željeza, kalcija i mangana. Pomoći će u regulaciji razine šećera u krvi, regulirati rad probave i potaknuti eliminaciju toksina.

Vezani članci