Menu Close

Dr. MUSTAFA CERIĆ: Čast izuzecima, ali kampanja je bila juriš svih protiv svih ne birajući sredstva i ne razmišljajući o posljedicama po naciju i državu.

Poruka dana..Povodom narednih izbora 2. oktobra, 2022..NARODE MOJ, IZBOR JE VAŠ! Ovih dana imao sam mnogo poziva i pitanja. Pitali su me za koga ću glasati u nedjelju 2. oktobra, 2022. god. Nisam im se izjašnjavao, već sam im objašnjavao našu trenutnu situaciju. Neki su inzistirali da im se izjasnim jer su, kažu, po prvi puta u velikoj dilemi oko izbora pravih, poštenih i pouzdanih kandidata za sve nivoe vlasti nakon kampanje, koja nije bila ni prijatna, ni inspirativna, ni informativna, ni obećavajuća, ni miroljubiva.

Čast izuzecima, ali kampanja je bila juriš svih protiv svih ne birajući sredstva i ne razmišljajući o posljedicama po naciju i državu. A zna se, nakon svega, morat će svi sjesti za stol i dogovoriti se oko podjele vlasti. Rekao sam da bi im moja sugestija za koga treba da glasaju bila izraz nepoštivanja njihovog moralnog i intelektualnog integriteta. Vi imate pravo na vaš izbor jer „izbor je vaš“ i nikoga drugog.

Vi odgovarate za svoj izbor pred Bogom, pred vašom savješću, pred nacijom i pred bosanskom državom. Odgovarate pred svojom djecom i unučadima za buduićnost bosanske nacije, vjere i države. No, ako već inzistirate, dozvolite mi da vam sugeriram ili savjetujem da obavezno izađete na izbore u nedjelju 2. oktobra, 2022. Jer izlazak na ove izbore je farz svakog punodobnog Bošnjaka – muslimana i muslimanke, kao što je farz klanjati.

Ako se kojim slučajem propusti namaz u određenom vremenu, može se naklanjati na kaza, naknadno, ali ako se propusti izaći na izbore, nema popravnog, nema ništa na kaza, naknadno, već se grijeh za neizlazak automatski upisuje u grijeh. Ako ste razumjeli ovaj savjet i prihvatili da ga primijenite, onda se osjećam dužnim da vam savjetujem da danas, sutra i prekosutra, tj., prije glasanja, razmislite kako biste prilikom glasanja imali na umu sljedeće:

(Nastavak na Facebook-u Dr.Mustafa Cerić)

Vezani članci