Menu Close

DODIK NE BLEFIRA: “Za šest mjeseci neće biti Republike Srpske ukoliko…”

Kandidat za predsjednika RS Milorad Dodik istakao je danas u Stanarima da su Opšti izbori veoma važni za Srbe i opstanak RS zbog čega je uvjeren da će podršku dobiti kandidati SNSD-a. Dodik je naglasio potrebu da pobijedi SNSD jer je u pitanju opstanak Republike Srpske, a na sceni su oni koji žele da realizuju scenario njemačkog Bundestaga da se BiH treba organizovati bez Republike Srpske i Federcije BiH.

“Ukoliko mi ne pobijedimo, i to vam ne govorim da vas lažem ili blefiram, već je takav kontekst, neće biti Republike Srpske za šest mjeseci”, rekao je Dodik na predizbornom skupu u Stanarima i dodao: “Mi hoćemo Republiku Srpsku vidljivu i samostalnu u okviru Dejtonskog sporazuma. Poštujemo Ustav BiH ali ako on nije moguć da se ispoštuje ne prihvatam takvu BiH.”

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović očekuje veliku pobjedu SNSD, za koji kaže da je najveća politička snaga u Republici Srpskoj. Ona je zahvalila građanima što SNSD daju podsticaj da vodi RS i navela da je sigurna u podršku Dodiku jer funkcija predsjednika RS traži da u svijetu zna da priča, da poznaje strateške ciljeve EU, da brani stav Republike Srpske, a ne da bude običan slušalac i izvršilac stranih naloga.

Cvijanovićeva je poručila da RS danas više nego ikad treba stabilna Vlada, a pretpostavka je za to stabilna većina u Narodnoj skupštini RS. “Isto tako na nivou BiH branićemo interese RS, kao član Predsjedništva BiH biću ja, koja ću zajedno sa našim delegatima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine raditi onaj pravi patriotski posao, a on nikada nije usmjeren protiv drugih, ali odbiti ćemo svaki napad”, izjavila je Cvijanovićeva.

(S.Bosna)

Vezani članci