Menu Close

DODIK je danas u BRATUNCU održao još jedan govor prepun mržnje PREMA BOŠNJACIMA I BIH: “Bošnjaci nisu ni živjeli u Podrinju sve do..” (VIDEO)

“Želimo saradnju sa svima pa i sa muslimanima, ali razgraničeno”, rekao je Dodik. Milorad Dodik je danas u Bratuncu održao još jedan govor prepun mržnje prema Bošnjacima i Bosni i Hercegovini. Ponovo je iznosio laži da Bošnjaci nisu živjeli u Podrinju do dolaska Austrougara i da su nakon tog perioda naseljavani kako bi razdvojili Srbe. Ovim je on opravdao genocid koji je izvršen nad Bošnjacima u Podrinju.

Dodik je rekao da su Srbi pristali da budu u dejtonskoj BiH, ali da ta zemlja u razgranatom dejtonskom sistemu nije dobra za Republiku Srpsku, prenosi SAFF. “BiH može da bude dejtonska, a ako hoćete neku drugu – mi nećemo”, poručio je Dodik na obilježavanju 30 godina od stradanja srpskog naroda u srednjem Podrinju i Birču.

Dodik je dodao da su Srbi veoma oprezni i odlučni da sačuvaju dejtonske nadležnosti. “Ne treba nam evropska BiH ako nije dejtonska i ako nema Republike Srpske”, poručio je Dodik. On je istakao da se RS digla i jedina na prostoru BiH može da živi sama. “Može da ima svoje institucije, teritoriju, narod, demokratske izbore i želi saradnju sa svima, pa i sa muslimanima, ali razgraničeno”, rekao je Dodik.

Ova izjava o suživotu sa muslimanima u samo razgraničenim područjima je novi poziv na pokolje. Izrekao je on još mnogo besmislenih stavova a onda je napao Njemačku. “Previše je danas zelenih po Evropi koji nam serviraju nove uzanse s ciljem revizije da oni koji su počinili monstruozne zločine tokom Drugog svjetskog rata, sada dobar narod, a mi stradalnici loš”, rekao je Dodik. On je poručio da Srbe treba pustiti na miru, jer nikoga ne diraju i dodao da je naš zavjet mir.

(SL.B)

Vezani članci