Menu Close

DODAVANJEM OVA DVA SASTOJKA U KAFU KILOGRAMI ĆE DA SE TOPE SAMI..

Debata oko toga da li je kafa dobra za zdravlje ili ne traje decenijama unazad. Zdravstveni radnici ističu da kafa ima svojstva koja promovišu zdravlje i može biti ljekovita ukoliko se redovno konzumira, ali u umjerenom obliku. Ali da li ste znali da je kafa, koja je mnogima oduvijek bila omiljeno piće, takođe ubrzava gubitka kilograma? Iznenađujuće, zar ne?

Zdravstveni stručnjaci i nutricionisti širom svijeta razgovaraju o tome kako crna kafa pomaže u gubljenju kilograma. Prema nedavnoj studiji, objavljenoj u američkom časopisu “Clinical Nutrition”, kofein u kafi pomaže ubrzavanju programa mršavljenja. Stimuliše metaboličku aktivnost i povećava nivo energije, što dodatno suzbija glad. To je razlog zbog kojeg ljudi posežu za vrućom šoljicom kafe kada im treba povećanje energije ili podizanje raspoloženja.

Za gubitak kilograma izbjegavajte dodavanje mlijeka i šećera u kafu jer možete preokrenuti dejstvo i podstaći gojanje. U stvari, dodajte nekoliko zdravih sastojaka svojoj crnoj kafi kako biste je učinili još zdravijom i aromatičnijom poput kakaa u prahu i lanenih sjemenki. Ova dva sastojka se koriste u raznim programima mršavljenja. Za kakao se zna da urbzava metabolizam. Mnogi nutricionisti i fitnes treneri preporučuju ljudima da dodaju kakao prah svojim proteinskim šejkovima.

Lanene sjemenke su prekrivene vlaknima, koje se dugo zadržavaju u crijevima i tako spriječava brzu razgradnju. držeći vas sitim duže vrijeme. – Lanene sjemenke su sjajan izvor rastvorljivih vlakana djeluju kao sredstvo za suzbijanje gladi – piše u knjizi „Ljekovita hrana“ (Healing Foods’) izdavačke kuće DK, prenosi Telegraf.rs.
Evo kako možete napraviti kafu za mršavljenje kod kuće: Sastojci: 1 kašika mljevene kafe u prahu, pola kašike kakaa u prahu, pola kašičice lanenog sjemena (mljeveno)

Priprema: Ako spremate sa instant kafom u šolju sipajte sve sastojke i dodajte toplu vodu. Ukoliko je riječ o domaćoj kafi, prvo je skuhajte na uobičajen način, a zatim u šolju dodajte kakao i sjeme lana. Sve dobro pomiješajte. Napitak je najbolje biti u jutarnjim satima. U napitak nemojte dodavati nikakav šećer ili vještačke zaslađivače.

Vezani članci