Menu Close

ĐOKOVIĆEV TURNIR U OPASNOSTI: Kako se ATP moćnici bore protiv najboljeg tenisera svijeta..

Čelnici glavne teniske organizacije jedva čekaju da vide leđa Srbinu, pa se svako pojavljivanje Karlosa Alkaraza na vrhu ATP liste dočeka sa ushićenjem ili povratak Rafaela Nadala. Naš Nole je obično glavni krivac za sve. Amerikanci mu nisu dozvolili da igra u Indian Wellsu i Miamiju, a sada je dobio nove katastrofalne vijesti od teniskih moćnika. Naime, ATP je objavio kalendar za 2024. godinu, a na njemu trenutno nema Novakovog turnira.

Do ove godine Serbia open u Beogradu, ove Srpska open u Banjaluci, a sledeće, bar trenutno, van kalendara. Naredna godina će biti olimpijska, pa je i sam kalendar izmijenjen i prema prvim informacijama upravo je turnir Novaka Đokovića ispao iz konkurencije. Održat će se ukupno 63 turnira u 29 zemalja, ali je ostavljen prostor za jedan turnir iz serije 250, pa je moguće da će se teniski moćnici ipak pokajati i vratiti Đokovićev turnir na listu.

U konkurenciji je i turnir u Budimpešti. Bitna promjena je i da će se mastersi u Indian Wellsu, Miamiju, Madridu, Rimu i Šangaju igrati po 12 dana, a borba za olimpijske medalje kreće 27. jula. Ima malo sportova koji su u stanju da okupljaju navijače tokom cijele godine kao što je tenis. Činimo sve da stvorimo najbolja moguća iskustva za navijače i igrače, na terenu i van njega.

Od Junajted kupa u Australiji do ATP finala u Torinu, bit će to još jedna vatrena takmičarska sezona na ATP Touru – poručio je predsjednik ATP Andrea Gaudenci. Ne zna se još gdje će se održati Nekst Gen ATP finale, dok će na kraju sezone Torino četvrti put biti domaćin ATP finala, a ponovo će se igrati u Aziji, konkretno Tokiju, Pekingu i Šangaju.

Bonus sadržaj:

(Novosti.rs)

Vezani članci