Menu Close

ĐOKOVIĆEV GOVOR KOJI ĆE ODZVANJATI PLANETOM: Novak ostavlja trajni PEČAT na ROLAN GAROSU!

Kralj tenisa, Đoković je nastavio nizati pobjede na Roland Garrosu, nakon čega se na zanimljiv način obratio javnosti.

Podsjetimo, Nole se plasirao u četvrtfinale nakon što je savladao Peruanskog igrača Huana Pabla Variljasa u tri seta, nakon čega je stao pred mikrofon na središnjem terenu.

Novak Đoković impresionira svojom igrom i osvaja prvi set..

Dobar dan svima i hvala vam što ste u ogromnom broju bili na ovom meču. Danas su bili divni uvjeti za igru, ali je također bila sjajna atmosfera, na čemu sam posebno zahvalan – rekao je najprije Đoković.

Potom se osvrnuo na protivnika:

Prvi put sam igrao protiv njega, ali poznajem ga već nekoliko godina i vidim da se konstantno poboljšava. Voli ovu podlogu i na njoj zna biti neugodan. Ipak, zadovoljan sam kako sam odigrao, to je bio visok nivo tenisa i sretan sam što na ovaj način nastavljam dalje.

Novak Đoković je danas oborio nevjerojatan rekord na Roland Garrosu, koji je do sada zajedno držao s Rafaelom Nadalom.

Hvala na čestitkama. Ponosan sam na taj rekord. Svakim rekordom treba biti ponosan, posebno ovdje. Ali, kada igram ovako kao što sam igrao danas, još sam zadovoljniji – skromno je zaključio Nole.

Zatim se osvrnuo na činjenicu da mu je sin Stefan bio u teretani s njim danas, pa je upitan je li sin njegov trener ili obrnuto:

Veliko je zadovoljstvo imati djecu sa sobom, jako se radujem što su ovdje sa mnom. Danas i sutra su ovdje, a zatim se vraćaju u Srbiju jer moraju ići u školu. Ali, moj sin zaista voli tenis i s njim, sa svojom djecom, ja sam potpuno drugačija osoba.

Potpuno sam pozitivan, osjećam mnogo ljubavi i ima puno motivacije da igram najbolji tenis. Tko zna, možda jednog dana i Stefan bude igrao ovdje – najavio je Nole mogući “nastavak ere Đokovića” u bijelom sportu.

VARILJAS ZAPRIJETIO ĐOKOVIĆU: “Neću dozvoliti da moja bajka završi!”

(Novosti.rs)

Vezani članci