Menu Close

Damir Mašić OPTUŽIO Hadžikadića i Šehovića da su Izetbegovićevi “IGRAČI”?

“Sada vas i sve nas pitam, koja je svrha njegove kandidature!?” Ne tako davno bila su sigurna samo dva kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Sada se taj broj popeo na četiri. Naime, Denisu Bećiroviću i Bakiru Izetbegoviću priključili su se Mirsad Hadžikadić ispred Koalicije za državu i Nermin Šehović ispred Stranke za BiH. 

Ovakav rasplet povećao je nervozu unutar (deset) stranaka koje su stale iza kandidature Denisa Bećirovića. Otkriva to i posljednji tvit visokopozicioniranog funkcionera SDP-a Damira Mašića koji, čini se, sugerira da iza Hadžikadićeve i  Šehovićeve kandidature stoji utjecaj/lobi Bakira Izetbegovića i SDA. 

“Bakir Izetbegović se nada da će dio glasova Denisa Bećirovića odvući Mirsad Hadžikadić i Nermin Šehović. Bakire, narod je naučio lekciju iz 2018. Nema rasipanja glasova. Samo Denis Bećirović! P.S. Možeš varati neke ljude neko vrijeme, ali ne možeš varati sve ljude sve vrijeme!”, poručio je Mašić. 

Podsjećamo, pored toga što je od danas i zvanični kandidat SBiH-a za člana Predsjedništva BiH, federalni policajac Nermin Šehović je kandidat i za glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Šira bh. javnost imala ga je priliku pobliže upoznati tokom istupa i komentara vezanih za utvrđivanje okolnosti smrti Dženana Memića.

Na sličan način poput današnjeg oglasio se Mašić i prilikom ozvaničenja kandidature Mirsada Hadžikadića prije nekoliko dana. “‘Kandidat’ ili trojanac čija je jedina uloga da pomogne SDA-ovom kandidatu tako što će pokušati otkinuti dio glasova kandidatu ujedinjene opozicije. Isto kao i 2018. godine.

Zato je svaki glas za Hadžikadića bačen glas, odnosno direktna pomoć Izetbegoviću!”, poručio je tada vidno uznemireni Mašić, koji je zatim dodao: “Hadžikadić je bio i ostao kandidat koji nema ni teoretsku šansu da pobijedi. 2018. je imao 58.500 glasova. Ovaj put će imati puno manje. Sada vas i sve nas pitam, koja je svrha njegove kandidature!?”

(Slobodna-b)

Vezani članci