Menu Close

ČOVIĆ ZAKAZAO U UTRCI ZA PREDSJEDNIŠTVO: U igri su tri imena..

Ovu informaciju portalu Bild koji kontroliše predsjednik HDZ-a BiH potvrdio je izvor iz ove stranke. U igri su tri imena, a ovaj portal je najavio da će ih uskoro i objaviti. Dragan Čović neće biti kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ovu informaciju portalu Bild  koji kontrolira predsjednika HDZ-a BiH potvrdio je izvor iz ove stranke. U igri su tri imena, a ovaj portal je najavio da će ih uskoro i objaviti.

U javnosti se danima spekuliralo oko kandidata za Predsjedništvo BiH. I sam Čović je potvrdio da je pet mogućih kandidata, bez preciziranja da će on izaći na megdan 2. oktobra Željku Komšiću. Više od godine dana pokušavao je predsjednik HDZ-a-a izlobirati za usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH koji bi mu omogućio zagarantiran ulazak u Predsjedništvo BiH. Lobirao je za njega i hrvatski premijer Andrej Plenković, uključili se i visoki europski dužnosnici.

Pokušao je još jednom najavom novog sastanka u Briselu kojem bi prisustvovali “predstavnici konstitutivnih naroda”. Nakon što je sinoć objavljeno da predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne može pristati na format razgovora “predstavnika konstitutivnih naroda”, danas su mediji pod Čovićevom kontrolom objavili informaciju da on odustaje od utrke za člana Predsjedništva BiH.

(Slobodna-b)

Vezani članci