Menu Close

Cloud bread: Zamjena za kruh

Nemoj misliti da smo zaboravili na popularni cloud bread.. Osim osnovne, donosimo ti i pizza cloud bread verziju.

Cloud bread odličan je recept za pripremu jer je siguran za gotovu svaku dijetu i vrstu prehrane. Siguran za one koji ne konzumiraju gluten i žitarice, a odličan je i za ljude na keto režimu prehrane jer sadržava veoma malo ugljikohidrata.

Recept u nastavku sastoji se od samo tri sastojka i on ti donosi osnovnu verziju, a želiš li napraviti ‘male prepravke’ i pripremiti pizza cloud bread uz osnovne sastojke trebaš dodati još i žlicu talijanskih začina, dvije žlice naribane mozzarelle ili parmezana i dvije žličice umaka od rajčice.

Sastojci za običan cloud kruh: 3 jaja 60 g krem sira prstohvat soli Priprema: Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva i obloži veliki lim za pečenje masnim papirom. Bjelanjke od žumanjaka odvoji u dvije srednje zdjele. Dodaj sol u bjelanjke i uz pomoć miksera napravi čvrsti snijeg. Žumanjcima dodaj krem sir, a zatim ih ručnim mikserom pomiješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.

(Ako radiš smjesu za pizza cloud kruh – žumanjcima dodaj žlicu smjese talijanskih začina, naribani sir po želji i dvije žličice umaka od rajčice. Nježno dodaj smjesu bjelanjaka u žumanjke i promiješaj ju. Žlicom izvadi smjesu i obliku šest ili osam komada kruha. Peci dok ne poprimi zlatnu boju, 25 do 30 minuta.

Vezani članci