Menu Close

ČAJ OD ORAHOVIH PREGRADA:NISTE NI SVJESNI KOLIKO JE DOBAR ZA VAŠE ZDRAVLJE..

Orahe često koristimo u ishrani, kao grickalicu ili dio recepata za kolače, možda i nesvjesni koliko su dobri za naše kardiovaskularno zdravlje.

Ali, osim ukusnih plodova, možemo da iskoristimo i male “pregrade” koje se nalaze između oraha unutar ljuske, i to na fenomenalan način! Naime, čaj od orahovih pregrada odlično djeluje protiv začepljenja arterija, svih srčanih bolesti i kod temperature izazvane srčanim problemima, a posebno se preporučuje pušačima.

Kontinuirano konzumiranje nikotina dovodi do sužavanja krvnih sudova i zbog toga je ovaj čaj posebna preporuka za pušače.Ovo je recept za čaj od orahovih pregrada:

Sastojci: 4-5 orahovih pregrada, voda.. Priprema čaja: Pregrade potopite u vodu i ostavite da odstoje preko noći. Ujutro prokuhajte vodu sa pregradama i kada provrije skinite sa vatre i sačekajte da se ohladi, pa procijedite.

Konzumiranje: Čaj treba piti topao na prazan stomak, u gutljajima. Pije se 1 dnevno, svaki dan bez prekida, piše Stil. Kada se redovno pije, djeluje i kod regulisanja visokog krvnog pritiska.

Vezani članci