Menu Close

BILJKA ZA SREĆU: Pelcer ove biljke djelite što više i sreća će dolaziti sama..

Prema Feng Šui filozofiji ako pecer ove biljke delite svima imaćete više sreće.

Biljka kućna sreća (Soleirolia soleirolii) podstiče protok pozitivne energije u domu i donosi radost i veliku sreću svakome ko je uzgaja, prema feng šui filozofiji.Odličan je izbor za poklon za rođendan, godišnjicu braka ili useljenje.

Osim što izgleda dekorativno i sjajno se uklapa u svaki enterijer, veruje se da poklanjanjem ove biljke drugoj osobi donosite sreću. Jednostavno se održava-Osim za uzgoj na prozorskim daskama, kućna sreća je idealna za viseće tegle, a odlično će izgledati i kao dekoracija na stolu ili na polici.

Prema feng šuiju, u kući možete imati i više ovih biljaka, samo je važno da ne uvenu i ne osuše se, pa im je potrebna pravilna njega. Kućna sreća jednostavna je za uzgoj i lako ju je održavati. Reč je o višegodišnjoj zeljastoj biljci iz porodice Urticaceae (koprive) koja može narasti do 25 cm visine.

Gustog je rasta i pravi puzajuće i razgranate stabljike crvenkaste boje. Stabljike mogu biti duge do 50 cm.

Jednostavna, a voli sunce-Zahteva sunčevu svetlost, ali ne treba je izlagati jakim sunčevim zracima. Odgovaraju joj temperature u rasponu od 10 do 24 stepena, ali za optimalan rast najbolja je temperatura od 15 stepeni.

Za optimalan rast takođe je potrebno održavati zemlju vlažnom, ali važno je ne preterivati s vodom jer preterana količina vlage u zemlji može dovesti do truljenja korena.

Kod zalivanja treba paziti da voda ne dospe do listova, pa je najbolja opcija da dodate vodu u podmetač od posude. Na proleće je možete oblikovati i orezati vrhove koje možete iskoristiti za razmnožavanje biljke.

(espreso.co.rs/Foto: Printscreen/youtube/ Jednostavan Svet)

Vezani članci