Menu Close

ADIS AHMETOVIĆ podržao kandidaturu DENISA BEĆIROVIĆA..

“Bosna i Hercegovina ima veliki interes da u narednom periodu unapređuje političku, ekonomsku i druge vidove saradnje s Njemačkom. U tom procesu posebno važnu ulogu mogu imati predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti ove dvije države”, podvukao je Bećirović. Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović danas je u Sarajevu razgovarao s poslanikom u njemačkom Bundestagu i izvjestiteljem SPD-a u Odboru za vanjsku politiku Adisom Ahmetovićem.

Bećirović je naglasio da je Adis Ahmetović ugledni poslanik u njemačkom Bundestagu i iskreni prijatelj države Bosne i Hercegovine, kao i ostalih zemalja u regionu zapadnog Balkana. Iskoristio je priliku da se Ahmetoviću, jednom od predlagača Rezolucije „Pružiti podršku Bosni i Hercegovini na putu u bolju budućnost“ koja je usvojena u Bundestagu, zahvali na nesebičnom angažmanu u pogledu promoviranja važnosti implementacije evropskih standarda i principa u BiH.

“Bosna i Hercegovina ima veliki interes da u narednom periodu unapređuje političku, ekonomsku i druge vidove saradnje s Njemačkom. U tom procesu posebno važnu ulogu mogu imati predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti ove dvije države”,  podvukao je Bećirović.

“Bećirović i Ahmetović su iskazali uvjerenje da će Bosni i Hercegovini, nakon očekivane izborne pobjede demokratskih i proevropskih snaga u oktobru 2022. godine, biti dodijeljen kandidatski status za pristupanje u EU, kao i da će BiH u dogledno vrijeme, sa novim, progresivnim vodstvom ispuniti uslove za punopravno članstvu u EU”, saopćeno je iz Kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu PSBiH, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

U saopćenju se navodi da je Adis Ahmetović prilikom susreta naglasio da Denis Bećirović, kao kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, ima njegovu punu podršku, kao i podršku SPD-a, vodeće političke partije Njemačke.

(Fena)

Vezani članci